Aktualność "Torba Charytatywna"

Papież Franciszek nawołuje chrześcijan oraz wszystkich ludzi dobrej woli do konkretnych czynów miłosierdzia. Stąd chcemy zaprosić różnego rodzaju instytucje, urzędy, firmy, przedsiębiorstwa, w tym Państwa, do współpracy w ich czynieniu m.in. poprzez naszą torbę, którą można wypełnić podstawowymi i trwałymi produktami spożywczymi oraz środkami czystości. Zabrana do domu lub biura torba mobilizuje i przypomina, aby ją wypełnić potrzebnymi ubogim rodzinom artykułami.

Gotowe, puste torby Caritas przekaże określonych instytucjom z zaproszeniem, dla osób będących jej częścią (np. pracownicy, wolontariusze), do udziału w przekazaniu konkretnej pomocy osobom najbardziej potrzebującym z całej diecezji zielonogórsko-gorzowskiej.

W określonym czasie (początek grudnia) będzie można przekazać do toreb różnego rodzaju produkty.

Następnie Caritas Diecezji Zielonogórsko-Gorzowskiej odbierze dary z danej instytucji i przekaże Torby Pełne Miłosierdzia, w imieniu Darczyńców, najbardziej potrzebującym rodzinom.

Zapraszamy do udziału w akcji,

Kontakt:

Anna Maria Fedurek, Sekretarz amfedurek@caritas.pl; tel. 600 990 377