Aktualność "Torba Charytatywna Caritas"

W imieniu Caritas Diecezji Zielonogórsko – Gorzowskiej chcielibyśmy Państwa zaprosić do przyłączenia się do akcji pn. „Torba Charytatywna”. W jej ramach dystrybuujemy i zbieramy z powrotem „torby charytatywne”, które wypełnione przez ludzi dobrej woli zostaną przekazane biednym i ubogim z terenu naszej diecezji a także bezdomnym i potrzebującym, którzy są podopiecznymi Caritas na Ukrainie. Akcję organizujemy cyklicznie w okresie adwentu i czasu przygotowań do świąt Bożego Narodzenia. Torby chcemy wypełnić produktami w postaci środków czystości, higieny osobistej, suchej żywności z długim terminem ważności.

Rok temu udało się zebrać ponad 500 toreb, które w całości przekazaliśmy podopiecznym naszej Caritas oraz potrzebującym i bezdomnych na Ukrainie. Wiemy od osób obdarowanych, ze dla wielu z nich to właśnie nasza wspólna akcja była głównym źródłem do przygotowania wigilii lub utrzymania rodziny na jakiś czas.

Stąd też nasza ogromna prośba o pomoc i wsparcie naszej wspólnej akcji. Prosimy o kontakt z pracownikiem odpowiedzialnym za akcję (Leszek Masklak, lmasklak@caritas.pl, 600-990-377). Akcja będzie trwała do 20 grudnia gdyby jednak udało się wypełnić torbę wcześniej prosimy o informację.

Licząc na pozytywną odpowiedź, pozostaję z należnym szacunkiem, przekazując jednocześnie w imieniu wszystkich osób potrzebujących i swoim- podziękowania i  pozdrowienia.

Patronat medialny : Gość Zielonogórsko-Gorzowski

DATA PUBLIKACJI: 2017-11-24 » Pozostałe aktualności