Aktualność "Z życia Parafialnych Zespołów Caritas"
Wiele dzieje się w naszych Parafialnych Zespołach Caritas, które są lokalnym ramieniem naszej Caritas.

Jak wiele się dzieje pokazać możemy na przykładzie PZC w Dobiegniewie. W okresie adwentu dzieci i młodzież działające przy salce parafialnej rozprowadzały kartki świąteczne, sianko i stroiki wśród parafian. Akcja spotkała się oczywiście z pozytywnym odbiorem.

Dzięki lokalnym przedsiębiorcom z Dobiegniewa udało się wypełnić kilkanaście toreb charytatywnych Caritas, które zostały przekazane potrzebującym z terenu parafii.

"Zmęczeni na Starcie" tak nazywała się akcja zorganizowana przez Parafialny Zespół Caritas z Dobiegniewa wraz z Gminą Dobiegniew. Akcja miała na celu pomoc ubogim i potrzebującym z terenu gminy i parafii. Obdarowanych zostało 10 rodzin. Wśród prezentów znajdowały się produkty o dłuższym terminie spożycia, zabawki, gry planszowe oraz ubrania. Wszystko zostało ufundowane przez grupę biegową Zmęczeni na Starcie Dobiegniew wraz z sympatykami. Serdecznie dziękujemy wszystkim zaangażowanym w akcję.

Zdjęcia z akcji można zobaczyć tutaj

DATA PUBLIKACJI: 2017-12-29 » Pozostałe aktualności
Galeria aktualności