Aktualność "Pierwsze mroźne dni w Gorzowie Wlkp. "

Poniedziałkowy poranek przywitał nas -4 stopniami. W trosce, aby nikomu nie stało się nic złego oraz, aby nie doszło do wychłodzenia i utraty życia, pracownicy Caritas
w Gorzowie Wlkp. wraz ze Strażą Miejską sprawdzali miejsca, gdzie mogą przebywać osoby bezdomne, tj. działki, pustostany, dworce. Działający trzeci rok zespół interwencyjno – pomocowy rozwoził bezdomnym gorącą herbatę oraz ciepłą odzież.

- Osoby bezdomne często nie chcą lub nie są w stanie prosić o pomoc, stąd nasza interwencja. Informujemy również o możliwościach pomocy i wsparcia przez instytucje
w naszym mieście. Codziennie w siedzibie Caritas  mogą również otrzymać wsparcie.

Okres zimowy to czas, kiedy do Caritas Diecezji Zielonogórsko-Gorzowskiej zgłasza się większa liczba osób bezdomnych i ubogich, które potrzebują wsparcia m.in. w postaci ciepłej, zimowej odzieży. Dlatego zwracamy się z prośbą o przekazywanie potrzebującym odzieży zdatnej do dalszego użytku, przede wszystkim: kurtki zimowe, obuwie zimowe, polary, bluzy, swetry, czapki, szaliki, rękawice, kalesony, skarpety, slipy.

Magazyny Caritas czynne są od poniedziałku do piątku w godzinach 07.30 do 15.30
i znajdują się w Gorzowie Wlkp. przy ul. Towarowej 6a (tyły budynku przychodni) oraz
w Zielonej Górze, ul. Dworcowa 21.

Więcej informacji pod nr tel. 600 987 748.

DATA PUBLIKACJI: 2018-01-08 » Pozostałe aktualności