Aktualność "WIELKANOCNA AKCJA CARITAS 2018"

Trwa Wielkanocna Akcja Caritas 2018, w ramach której dystrybuowana jest świeca wielkanocna. Podobnie jak w ubiegłym roku chcemy zaproponować świecę na stół wielkanocny z woskową aplikacją Chrystusa Zmartwychwstałego.

Świece zostały rozdysponowane do wszystkich parafii w diecezji, gdzie można je nabyć po mszach świętych i innych nabożeństwach.

Ofiara za  świecę to 15 zł.

Dochód ze świec wesprze statutowe działania Caritas Diecezjalnej oraz w części będzie cegiełką naszej diecezji na pomoc konkretnym rodzinom w Syrii, w Aleppo. Będzie to wspólne i konkretne dzieło pomocy naszej diecezji dla rodzin cierpiących wojnę w Syrii, o którą prosi papież Franciszek. W ubiegłym roku Caritas diecezjalna objęła pomocą 20 rodzin. W tym roku chcemy pomóc kolejnym 10-ciu rodzinom.

Zapraszamy wszystkich diecezjan do zakupu świecy i udziału w naszej akcji.

Bardzo serdecznie dziękujemy Czcigodnym Księżom i Współpracownikom w parafii za ogromną życzliwość i zrozumienie oraz owocną współpracę.

Ponadto, chcemy serdecznie podziękować Księżom Proboszczom za dotychczasowe zaangażowanie i pomoc w realizacji akcji i dzieł Caritas w ciągu całego roku.

Kontakt: Sylwia Grzyb; sgrzyb@caritas.pl; 600 990 394

DATA PUBLIKACJI: 2018-03-17 » Pozostałe aktualności