Aktualność "Dofinansowanie wakacji dla PZC/ Parafii"

Caritas Diecezji Zielonogórsko-Gorzowskiej po raz kolejny organizuje wypoczynek letni dla dzieci i młodzieży w ramach Wakacyjnej Akcji Caritas 2018.

Caritas Diecezjalna dofinansowuje kolonie letnie/obozy/ oazy/ półkolonie organizowane przez Parafialne Zespoły Caritas i parafie z tytułu akcji Wigilijne Dzieło Pomocy Dzieciom 2017.

PZC lub parafia może zgłosić się do Caritas Diecezjalnej o dofinansowanie tych działań ze środków WDPD 2017, zarówno w zakresie wypoczynku dzieci podczas wyjazdów, jak i podczas pobytu w placówkach (tzw. półkolonie). Na stronie naszej Caritas (www.caritaszg.pl) w zakładce Pliki do pobrania- Wakacyjna Akcja Caritas 2018 został umieszczony, określony do tego celu, krótki formularz.

Kwota dofinansowania będzie określana indywidualnie, na podstawie przesłanych przez PZC lub parafie dokumentów.

Wnioski o dofinansowanie Wakacyjnej Akcji Caritas

można składać maksymalnie do 15 maja br.

Informacja zwrotna dotycząca kwoty dofinansowania ze strony Caritas Diecezjalnej będzie wysłana z początkiem czerwca br.

Z góry dziękujemy za zaangażowanie i terminowość.

Kontakt w sprawie Wakacyjnej Akcji Caritas 2018 oraz turnusu nad morzem:

mail:  wakacje.zgora@caritas.pl

tel. 794 932 323

Kontakt w sprawie Oazy:

mail: wolontariat.zg@caritas.pl

tel. 600 986 494

Kontakt w sprawie Obozów Caritas:

mail: lmasklak@caritas.pl

tel. 600 990 377