Aktualność "Niedziela Miłosierdzia Bożego"

Czcigodni Księża

Drodzy Wolontariusze PZC

Dnia 8 kwietnia br. w Niedzielę Miłosierdzia Bożego obchodzić będziemy kolejny raz Patronalne Święto Caritas. Jest to okazja do zaprezentowania bądź przypomnienia  wiernym dzieł miłosierdzia, jakie są podejmowane w parafiach i naszej diecezji.

Zgodnie z Listem Episkopatu Polski na Niedzielę Bożego Miłosierdzia 2018 zbierane będą ofiary do puszek na dzieła charytatywne podejmowane przez Caritas diecezjalną. Proszę Parafialne Zespoły, by pomogły przeprowadzić zbiórkę, a ofiary zostały przesłane na konto Caritas diecezjalnej do dnia 22 kwietnia br. /numery kont Caritas podane są w informatorze diecezjalnym s. 28/

W związku z naszym patronalnym świętem i ja pragnę dołączyć się do słów podziękowania skierowanych przez Biskupa Diecezjalnego w komunikacie, który zostanie odczytany w Niedzielę Miłosierdzia Bożego w ramach ogłoszeń parafialnych. (do pobrania poniżej)

Kochani, Wasza praca i zaangażowanie w Caritas naszej diecezji to nic innego, jak ewangelia głoszona codziennie każdym dobrym czynem, który idzie za nami na wieczność.

Bardzo Wam wszystkim dziękuję. Świeckim, Osobom Życia Konsekrowanego i Kapłanom.

Z modlitwą

Ks. Stanisław Podfigórny