Dzień Dziecka 2018
Termin 2018-06-02

Caritas Diecezji Zielonogórsko–Gorzowskiej serdecznie zaprasza dzieci z naszej diecezji na Festyn Rodzinny „Bądźmy Razem” organizowany z okazji Dnia Dziecka w dniu 2 czerwca 2018r. w Sanktuarium MB Cierpliwie Słuchającej w Rokitnie.

Honorowy patronat nad naszą imprezą objęli m.in. ks. bp Tadeusz Lityński, Wojewoda Lubuski Władysław Dajczak raz Marszałek Województwa Lubuskiego Elżbieta Anna Polak.

Planujemy udział ponad 4000 dzieci i młodzieży z terenu całej naszej diecezji. Będą to nie tylko podopieczni placówek przez nas prowadzonych, ale także dzieci pochodzące ze wszystkich środowisk. Festyn „Bądźmy Razem” pozwoli im radośnie celebrować ich święto. Dzieci będą miały do dyspozycji mnóstwo atrakcji. W programie m.in. uroczysta msza święta, pokazy wojska, policji, straży pożarnej, dmuchańce oraz szereg zabaw i konkurencji sportowo – rozrywkowych. Warto w tym dniu być z nami.

Rekrutacja grup zorganizowanych rozpocznie się od 1 kwietnia 2018r. i trwać będzie do 30 maja 2018r. Serdecznie zapraszamy!

Więcej szczegółów na ten temat w kolejnych biuletynach oraz na stronie www.caritas.zgora.pl

p. Leszek Masklak (informacje o festynie) tel. 600 990 377; lmasklak@caritas.pl

p. Sylwia Grzyb (REKRUTACJA GRUP) tel. 600 990 394, sgrzyb@caritas.pl