Aktualność "Wypoczynek Klubu Seniora IRYS"

W dniach od 23 do 30 czerwca 2018r. członkowie klubu Seniora oraz 12 dzieci i młodzieży wypoczywali w ośrodku wypoczynkowym Bajka w Dźwirzynie. Głównym celem realizacji zadania było kształtowanie aktywnego wypoczynku  przynoszącego wiele satysfakcji w poprawie samopoczucia i stanu zdrowia osób w podeszłym wieku. Poznanie zabytków i piękna kraju ojczystego, zintegrowanie zespołu. W programie naszego pobytu była: codzienna gimnastyka rekreacyjna, wspólne spacery brzegiem morza, plażowanie. Wielką atrakcją pobytu była wycieczka kolejką wagonową do Kołobrzegu. Podczas przejazdu przewodnik opowiedział historią miasta oraz pokazał najciekawsze obiekty. Wspaniałym przeżyciem był rejs statkiem po Morzu Bałtyckim. Piękna pogoda, wspaniałe warunki oraz wyśmienite wyżywienie na długo pozostaną w pamięci. Dzieciom i młodzieży zorganizowano wspaniałą zabawę w wesołym miasteczku. Wspólnie uczestniczyliśmy w festiwalu Kultury Indii. Atrakcje tego pobytu zawdzięczamy dofinansowaniu Prezydenta Miasta i Caritas  Diecezji Zielonogórsko-Gorzowskiej.

Krystyna Ilkowska

DATA PUBLIKACJI: 2018-07-02 » Pozostałe aktualności