Aktualność "Festyn rodzinny "Z uśmiechem do szkoły""

Festyn Rodzinny „Z uśmiechem do szkoły” – Dziękujemy!

Dzięki środkom z Wigilijnego Dzieła Pomocy Dzieciom oraz z akcji 1% podatku -100% serca, Caritas Diecezji Zielonogórsko–Gorzowskiej zakupiła 1000 plecaków dla najbardziej potrzebujących dzieci w ramach akcji „Z uśmiechem do szkoły”. Plecaki trafiły do podopiecznych Parafialnych Zespołów Caritas i parafii z całej diecezji na podstawie zgłoszeń telefonicznych i mailowych.

Podsumowanie akcji odbyło się w niedzielę 2 września przy parafii pw. Ducha Świętego w Zielonej Górze.

W uroczystej Mszy Świętej sprawowanej przez Księdza Dyrektora Stanisława Podfigórnego w intencji dzieci i młodzieży wzięli udział podopieczni Parafialnych Zespołów Caritas z dekanatów zielonogórskich wraz z rodzicami i opiekunami. Po Mszy Świętej odbył się festyn rodzinny Caritas w ogrodzie parafialnym, podczas którego poświęcone zostały dzieciom tornistry i przybory na nowy rok szkolny.

Podczas festynu wszystkie atrakcje i słodkości, tj. malowanie twarzy, balony, wata cukrowa były dla dzieci nieodpłatnie.

Księdzu Proboszczowi parafii pw. Ducha Świętego w Zielonej Górze oraz wolontariuszom serdecznie dziękujemy!

ZDJĘCIA TUTAJ

DATA PUBLIKACJI: 2018-09-03 » Pozostałe aktualności