Aktualność "VI Pielgrzymka Mężczyzn do Międzyrzecza"

W sobotę 15 września br. odbędzie się VI Pielgrzymka Mężczyzn do Sanktuarium Pierwszych Męczenników Polski w Międzyrzeczu.

Hasłem tegorocznej pielgrzymki będą słowa św. Augustyna „Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą”
Podobnie jak w latach ubiegłych uczestnicy pielgrzymki zgromadzą się najpierw przy kościele we wsi Święty Wojciech, gdzie o godzinie 9.30 odprawią jutrznię, po której wyruszą w procesji z relikwiami Pierwszych Męczenników Polski do kościoła pod ich wezwaniem w Międzyrzeczu. Tam, o godzinie 11.00 rozpocznie się panel, na który złoży się konferencja ks. Ryszarda Stankiewicza zatytułowana „Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą” oraz świadectwa mężczyzn. O godz. 13.00 bp Paweł Socha odprawi mszę św. i wygłosi homilię dla uczestników pielgrzymki. Spotkanie zakończy wspólna agapa.

Podczas tegorocznej Pielgrzymki Mężczyzn Caritas Diecezji Zielonogórsko-Gorzowskiej przeprowadzi zbiórkę obuwia dla bezdomnych. Wszyscy, którzy chcieliby włączyć się w tę akcję, proszeni są o ofiarowanie nowych męskich butów w rozmiarach 42-44. Buty będzie można przekazać w Międzyrzeczu.

Pielgrzymkę Mężczyzn organizuje Wydział Duszpasterski Kurii Diecezjalnej w Zielonej Górze we współpracy z Sanktuarium Pierwszych Męczenników Polski w Międzyrzeczu.

DATA PUBLIKACJI: 2018-09-10 » Pozostałe aktualności