Aktualność "Przygotowanie do Festiwalu Kolęd w Gorzowie"

Jednym z modułów przygotowujących dzieci z gorzowskich świetlic do IV Festiwalu Kolęd i Pastorałek „Zaśpiewajmy pod Niebiosa” są warsztaty dot. poznania tradycji i świąt grup etnicznych, mniejszościowych oraz narodowości, zamieszkujących na terenie województwa lubuskiego. W ramach zajęć w 4 świetlicach w październiku odbywają się zajęcia, które prowadzi p. Monika Wilk – Kang, etnolożka, a które mają m.in. pokazać kulturową różnorodność, mieszankę obyczajów i tradycji, jak również pokojowe nastawienie do ludzi o różnym pochodzeniu, zamieszkujących nasze województwo.

Warsztaty to także ukierunkowanie do przygotowania montażu słowno – muzycznego w ramach organizowanego festiwalu.

A już dziś zarezerwujmy sobie czas na IV Festiwal Kolęd i Pastorałek „Zaśpiewajmy pod Niebiosa” odbędzie się 13 grudnia 2018 r. w MCK Zawarcie, ul. Wawrzyniaka w Gorzowie Wlkp. Początek imprezy o godz. 16.30. O szczegółach będziemy przypominać bliżej imprezy.

Koordynator – Anita Łukowiak, tel. 600 987 748

DATA PUBLIKACJI: 2018-10-17 » Pozostałe aktualności