Aktualność "Rekolekcje Skrzydlatych"

W dniach 26-28 października odbyły się rekolekcje dla Podopiecznych Programu Skrzydła  w domu rekolekcyjnym „Jackówka” w Paradyżu. W rekolekcjach udział wzięło 20 uczestników m.in. z Zielonej Góry, Cybinki, Tuplic, Żar, Gorzowa Wlkp. Był to niezwykły czas poznawania się, dzielenia się swoim doświadczeniem, ale i też przybliżenia do Boga.

Ks. Stanisław Podfigórny- Dyrektor naszej Caritas podczas konferencji oraz homilii mówił nam, jak ogromna i ważna jest nasza postawa do drugiego człowieka, abyśmy się nie wywyższali, traktowali siebie na równi, a także potrafili wyciągnąć dłoń by pomóc czy przebaczyć. Ukazał,  by to co robimy wychodziło prosto z naszego serca. Nie ważne jest to, jak wyglądamy na zewnątrz, ale to co mamy w sercu, bo wtedy tak naprawdę jesteśmy szczęśliwi.

Poruszyliśmy też kwestię wolontariatu, aby aktywnie włączać się w różne działania niesienia pomocy innym i dzielenia się Miłością z potrzebującymi okazując wdzięczność za otrzymane „Skrzydła”. Był też czas na zatrzymanie się i napisanie listów dla Darczyńców i podziękowanie za otrzymaną pomoc. Wspólne śpiewy i tańce pozwoliły na lepszą integrację i miłą atmosferę.

Dziękujemy za Waszą obecność!

Dziękujemy Wszystkim Darczyńcom, dzięki którym możemy tworzyć ten program i przekazywać konkretną pomoc.

DATA PUBLIKACJI: 2018-10-30 » Pozostałe aktualności