Aktualność "Gala Wolontariatu i Bal Niepodległościowy"

W Zielonej Górze 7 listopada br. odbyła się po raz drugi Diecezjalna Gala Wolontariatu Szkolnych Kół Caritas połączona z Balem Niepodległościowym.

Podczas gali wręczono wyróżnienia wolontariuszom i opiekunom SKC oraz podziękowano za poświęcenie dla potrzebującego człowieka. Z okazji 100 rocznicy odzyskania niepodległości przez Polskę młodzi wolontariusze w towarzystwie zaproszonych gości zatańczyli "Poloneza" i bawili się na balu, 100 osób na 100 lat.

Młodzież z rąk ordynariusza diecezji zielonogórsko-gorzowskiej - bp Tadeusza Lityńskiego, lubuskiego kuratora oświaty - Ewy Rawy i dyrektora Caritas Diecezjalnej - ks. Stanisława Podfigórnego otrzymała medal "Najlepszy Wolontariusz". Nagrodzeni wolontariusze to:

·         Natalia Pręda wolontariusza Szkolnego Kola Caritas przy Zespole Szkół Ekonomicznych im. Jana Pawła II w Głogowie.

·         Arkadiusz Kubiś wolontariusz Szkolnego Koła Caritas przy Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych w Drezdenku.

·         Kinga Kaczmarek wolontariuszka Szkolnego Koła Caritas przy Szkole Podstawowej nr 3 w Sulechowie.

Nagrodzenie również zostali Opiekunowie Szkolnych Kół Caritas za wieloletnia pracę i oddanie na rzecz Szkolnego Koła Caritas. Opiekunowi otrzymali statuetkę „Najlepszego Opiekuna” :

·         Wioletta Samociak opiekun Szkolnego Koła Caritas przy Szkole Podstawowej nr 3 w Sulechowie

·         Janusz Rutkowski opiekun Szkolnego Koła Caritas przy Szkole Podstawowej nr 1 z oddziałami integracyjnymi w Międzyrzeczu.

·         Stefania Wiśniewska opiekun Szkolnego Koła Caritas przy Zespole Szkół Ekonomicznych im. Jana Pawła II w Głogowie.

Serdecznie gratulujemy laureatom.

Bal Niepodległościowy realizowany był w ramach projektu Lubuskich Niepodległościowych Inicjatyw Młodzieżowych „Młodzi wolontariusze Caritas w służbie Rzeczypospolitej”.

ZDJĘCIA Z GALI TUTAJ

ZDJĘCIA Z BALU TUTAJ